The Storm Warriors = Storm Rider 2 = Fung Wan 2 ?

PhotobucketEhem2…semalam sewaktu nak balik ke rumah dari tempat kerja, terpandang 1 board advertisement. Besar!!! Ada movie kung fu baru rupanya. Kebetulan plak, bertemakan kung fu…Ohhhh..memang faberet le citer2 kung fu ni…hehe

The Storm Warriors“.

Saja2 nak tulis kat sini. Nanti bila filem ni ditayangkan di Malaysia, kompem banyak carian akan dilakukan untuk katakunci “The Storm Warriors“. InsyaAllah artikel ni mesti di list kan pada top 10 first google search page.So kena buat sikit review le tentang filem ni.

Kejap tadi belek-belek sikit kat Google. Cari maklumat tentang filem ini. Dari Wiki, filem ni guna data yang sama dengan Storm Rider ataupun lebih dikenali dengan Pedang Setiawan. Pernah baca tak komik Pedang Setiawan? Hehehe…

Photobucket
Ok ini sebahagian wallpaper yang diamek dari laman web rasmi filem tu. Macam gempak je. Tapi promosi kurang. Tak macam 2012. Gempak sakan promote movie tu. Walhal jalan cerita macam hampeh. Dah dapat ramal jalan cerita. Macam cerita “knowing”, “the day the earth still stood” … Cerita bagaimana manusia taknak mati dan masih menganggap dunia ni takkan musnah..Kehkehkeh..

Ok la..CUkup le kot. Nanti ana tonton filem ni once dah launch kat Malaysia. Citer kung fu cina memang best sebab aksi lawan tu. Unik dan mempesonakan. Harap-harap tak over sangat efek fighting sampai hilang seni kung fu tu.

Photobucket
Barisan pelakon yang best..Ekin Cheng muka memang cool kalau filem fighting ni. 🙂

Ps; ana memang minat giler dengan seni mempertahankan diri.

Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *