Teknik Pemasaran Facebook :Projek FB 10K Fan

Ini projek Facebook pertama naim. Kagum dengan teknik-teknik marketer lain melalui Facebook ni. Jadi tak salah kalau naim mencuba. Sebenarnya takut juga. Takut GAGAL, sesuatu yang amat sukar dipisahkan dari orang kebiasaan macam naim ni.

Apa yang naim nak buat dengan projek Facebook 10,000 fan ni?

Tujuannya ialah untuk menguji kehebatan kuasa social networking yang ada dalam Facebook terhadap teknik pemasaran internet. Bagi yang dah terbiasa, projek ni celah gigi je, bukan? 🙂 Lain lah kalau macam naim ni.

Apapun, lebih baik naim rekodkan kat sini. Bukan apa, senang nak mengingatkan diri. Lagipun , menulis sesuatu yang kita azamkan dan matlamatkan ,kemudian berkongsi dengan orang ramai, sedikit sebanyak akan meningkatkan usaha.

Teknik Pemasaran Facebook

  • Nama Projek : FB 10K Fan
  • Tempoh masa : 2 bulan
    • 1 bulan : untuk kumpulkan fan
    • 1 bulan : untuk “CPA+Adsense+Affiliate”
  • Sasaran :
    • 10,000 fan
    • Adsense : USD$1000
    • CPA : USD$1500
  • Gerak Kerja : ( akan dicatatkan setelah cukup 2 bulan )
  • Due Date : 1/5/2010

Mudah-mudahan berjaya. 🙂

PS: oleh sebab tempoh masa yang terhad, kemungkinan naim akan gunakan teknik berbayar

Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *