Memperbaharui Lesen Memandu Secara Online di MyEG

Ini bukan kali pertama saya memperbaharui lesen memandu. Namun untuk kesekian kalinya ia menjadi peristiwa tragis apabila terlupa memperbaharui lesen di saat-saat penting di Hari Raya Aidilfitri. Tatkala orang lain seronok menziarahi sanak saudara, terpaksa lah diri ini menjadi salah seorang penjenayah jalan raya buat seketika. Memandu kenderaan dengan lesen memandu yang telah tamat tempoh […]

Share on Facebook Read More

Dah Tukar Duit Raya Belum?

Dahulu, tak pernah terlintas di hati hal-hal remeh temeh sebegini. Tukar duit raya? Hehe.. Kalau fikirkan tentang dapat duit raya, itu benar. Itulah yang selalu terbayang-bayang apabila raya menjelang. Tapi, itu semua kisah lama. Kisah zaman menyanyikan lagu sekolah di pagi Ahah. Semalam, sekali lagi cubaan meloloskan diri dengan terhormat berjaya dilaksanakan. Projek menukar duit […]

Share on Facebook Read More

eBay Seller : Pengalaman Pos Barang Fizikal Ke Luar Negara

Jam 11 hari Isnin. Dengan sedikit ruang masa rehat yang ada, saya loloskan diri untuk menghantar barangan fizikal yang terjual di eBay ( walaupun dah kena banned ) . Prosesnya tak lama cuma membosankan jika ramai orang yang berurusan di pejabat Pos. Oh ya, untuk urusan penghantaran ini saya gunakan khidmat Pos Malaysia sahaja.  Rasanya […]

Share on Facebook Read More

Inikah Jalan Keluar Dari Hutang Semudah ABC?

Alhamdulillah, sampai juga buku yang saya pesan. Tempahan yang pertama gagal. Buku yang dipesan gagal dikesan. Tak dapat dijejak . Mujur si penjual betul-betul ‘genuine’. Jadi digantinya dengan buku yang sama cuma masa penghantaran ditunda lagi. Apapun,syukur. Kalau tak, terbang USD8.99. Harga murah je sebab ini buku terpakai. Kalau ikutkan harga pasaran, harga sekitar USD$16.55.  Nak jimatlah […]

Share on Facebook Read More

Prestasi Julai 2010

Cepatnya masa berlalu. Hari ini dah 1 ogos. Beberapa hari lagi akan tiba Ramadhan. Rasa seperti baru Januari. Tak sangka dah nak berakhir tahun 2010. Banyak yang dirancang, tapi masalahnya yang dirancang menjadi tak terancang. Sedih… Bulai Julai lepas, banyak perkara yang tak disempurnakan. Entah. Mungkin karena jadual diri yang ketat ataupun disebabkan sifat diri […]

Share on Facebook Read More

Wang : Akar Umbi Kepada Kejahatan!!!

Orang kampung naim sebut “Money Is Evil” 🙂 Artikel ini hasil dari bacaan naim dari …

Share on Facebook Read More

Prestasi Februari 2010

Semalam naim main sorang-sorang game Cashflow 101 gameboard tu. Lebih kurang jam 12.30 tgh malam. …

Share on Facebook Read More

Google Adsense Payment Issued Jan 10

Ini sedikit update dari income Google Adsense. Google baru “release”kan payment ni semalam rasanya. Jadi …

Share on Facebook Read More

Obama & Geithner : Matawang USD Perlu Direndahkan Nilainya?

Apa akan jadi jika nilai USD direndahkan ( Depreciate in Value) ? Secara rambang, naim …

Share on Facebook Read More

Kira-Kira Untuk Menjual Silver Coin di eBay

Alhamdulillah…Terpacul satu lagi idea bernas dalam kepala otak naim ni. Naim fikir nak mula secara …

Share on Facebook Read More