Antara 30 Gelas Teh Ais & Pampasan Mati RM150,000

Teh ais ni dah jadi minuman rutin hampir sebahagian rakyat malaysia. Tak minum waktu sarapan pagi, mungkin waktu makan tengahhari. Tak pun waktu berborak dengan kawan di warung makan.

cerita pampasanYa , jadi apa kaitan teh ais dengan artikel kali ini? .Dalam artikel ini, saya ingin mengajak saudara pembaca terutama yang belum lagi merancang bahagian pengagihan kekayaan apabila telah meninggal dunia nanti untuk melihat bagaimana teh ais boleh membantu kewangan keluarga. Yup..Maksud saya perancangan setelah anda mati. Kita memang perlu merancang dalam setiap tindakan. Nak mati pun kena merancang.Gagal merancang bererti merancang untuk gagal.

Pernah tak anda menyenaraikan segala hutang piutang semasa yang ada?

Pernah tak anda terfikir sekiranya sekejap lagi masa terakhir menghembuskan nafas, apa yang ingin anda tinggalkan untuk isteri, anak-anak, ibu bapa dan sesiapa sahaja yang anda sayangi?

Jika belum, ini masanya anda bertindak. Anda perlu senaraikan segala liabiliti kewangan yang dimiliki. Hutang pinjaman rumah, pinjaman kereta, pinjaman peribadi, hutang kad kredit, hutang amalan-amalan ibadah, hutang dengan kawan-kawan, hutang ptptn dan segala hutang yang ada. senaraikan dulu.

Dari jumlah hutang tersebut, anda akan sedar 1 perancangan besar perlu dilakukan jika anda bakal meninggal dunia.

Percaya atau tidak, anda bakal meninggalkan bebanan yang tinggi kepada orang yang anda sayangi sekiranya kesemua hutang tersebut tidak dilunaskan.

Kejap…

Kalau tiada hutang?

Oh… Tak berhutang tidak bermakna anda tidak perlu merancang. Anda boleh merancang meninggalkan sejumlah wang untuk meringankan kesedihan orang yang tersayang.

Lihat gambarajah ini. Lihat bagaimana tabiat mengurangkan 1 gelas teh ais sehari bakal menyediakan orang yang anda sayangi dengan sejumlah wang pampasan RM150,000.

promo-teh-ais1

Dengan mengurangkan tabiat meminum segelas air yang berharga RM1.50 setiap hari, anda bakal mengumpulkan sejumlah RM45 sebulan. Amaun ini sebenarnya sudah cukup untuk melayakkan anda dengan 1 plan dari syarikat takaful.

Ingin tahu lebih lanjut tentang plan ini? Boleh hubungi saya terus.

ps: selamat merancang

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.