Archives for 2018

AIA Vitality : 20% Bonus Tahunan Untuk Kekal Sihat

Nak turunkan berat badan dari 65kg ke 60kg?

Caranya :
1) amalkan gaya pemakanan yang sihat
2) rajin bersenam

Umumnya seorang berumur 30an dengan berat 65kg mengambil sekitar 2500 kalori sehari. Dengan gaya hidup biasa dia akan menggunakan sekitar 1600 kalori sahaja. Maknanya lebihan 900 kalori sehari bakal menambahkan lebih 1kg berat badan dalam masa 9 hari. 😲

Nak tak nak, kena jaga pemakanan klik sini untuk artikel penuh

Bebas Kewangan = Pendapatan Pasif > Perbelanjaan

Saya Nak Financial Freedom ( Bebas Masalah Kewangan ). Bagaimana ?

Kerja la kuat-kuat. Bagi dapat income lebat, BETUL !!!.

Tapi, ada cara lain lagi ke?

Caranya ialah jadikan pendapatan pasif > perbelanjaan.

Apa tu?
Pendapatan pasif ialah pendapatan yang tak perlukan anda berada di tempat kerja ataupun jika perlu sekalipun cuma minima sahaja. Waktu tidur pun, duit masuk. Itu pendapatan pasif.

Berbeza klik sini untuk artikel penuh

HIBAH TAKAFUL – 9 Sebab Anda Perlu Ada Hibah Takaful ?

1) Hibah Takaful – Cara mudah & cepat sediakan aset tunai untuk keluarga

Jika pendapatan bulanan anda ialah RM5000, dan anda menyimpan RM1000 darinya setiap bulan. Berapa lama masa diperlukan untuk mendapatkan tunai RM500,000 ? 500 bulan kan ? Betul tak? 500,000 bahagi dengan 1000, jawapannya ialah 500. 500 bulan bersamaan dengan hampir 42 tahun.

Tetapi dengan hibah takaful, RM500,000 tadi klik sini untuk artikel penuh

PROPRENEUR : 7 Strategi Menjana Keuntungan Dalam Hartanah Komersial

Saya baru beli buku ni pagi tadi. Kebetulan nak bermusafir jauh dengan ETS, saya sempat menghadamkan semua input dalam buku ini dalam ruang waktu 2 jam 30 minit sahaja.

Buku ini memang sesuai untuk sesiapa sahaja yang ingin membina tangki pendapatan dalam bidang hartanah dengan lebih serius. Kenapa? Sebab keunikan buku ini menampilkan perkongsian dari mereka yang telah berkecimpung dan berpengalaman klik sini untuk artikel penuh

Download Kalkulator ASB Financing Di Sini

Di sini saya telah buatkan 1 template excel untuk mengira untung rugi dalam pelaburan ASB menggunakan ASB Financing. Kalau anda perasan, banyak status-status di Facebook yang menerangkan tentang kelebihan ASB Financing dan menyesuaikannya dengan strategi kewangan masing-masing. Contohnya strategi untuk beli rumah. Strategi beli kereta.

Cuma, pengiraannya pasti buatkan anda pening kepala sekejap. klik sini untuk artikel penuh


Open chat
1
Nak MOHON ASB Financing?