Dapat Dividen RM14,600 Setahun Dengan ASB

Setahun dapat RM14,600 dari ASB. Banyak kan? Caranya ?

Asalkan menyimpan RM200k selama 12 bulan dalam ASB ni je

Cuma, mana nak dapat RM200k simpanan?

OPM..others people money.

Dalam pelaburan ASB ni, kita boleh gunakan pinjaman dari Bank melalui ASBfinancing.

Kalau pinjam 200k , bulanan ~ RM1090
kalau pinjam 100k , bulanan ~ RM550
kalau pinjam 50k, bulanan ~ RM225

Dividen yang berpotensi klik sini untuk artikel penuh

ASB : Simpanan Biasa vs Simpanan Sijil

Mana Lebih Untung ? Simpanan Biasa vs Simpanan Sijil ?

Mungkin anda pernah dengar kata orang membuat pinjaman untuk melabur dalam ASB merugikan.

Kali ini, saya tunjukkan perbandingan simpanan biasa & simpanan sijil yang menggunakan pinjaman dari bank.

Rujuk gambar.

ASB1

ASB2

Modal : RM3,240
Tempoh: 5 tahun
Dividen ASB : 7% p.a

Jika anda melabur RM3,240 tunai hari ini di ASB, wang tersebut akan menjadi klik sini untuk artikel penuh

Rule 72 : Berapa Lama Duit Saya Akan Berganda ?

Pernah dengar “Compounding Interest” ?. Haaa…Sebelum tu, interest di sini bukan maknanya RIBA. Satgi pakat-pakat keliru habis.

Compounding Interest ni merujuk kepada Dividen ( Pulangan Keuntungan ). Compounding ni pula ialah dividen yang bakal dapat, dicampur dengan jumlah pelaburan asal, dan dibawa untuk tempoh masa ( tahun @ bulan @ hari ) seterusnya.

Rule 72 ini adalah kira-kira klik sini untuk artikel penuh

Jom Main Game Kewangan "CashFlow" Mobile !

Pernah tak main “game” ni ? Saya pernah tulis perihal “gameboard” ni satu masa dulu. CashFlow 101 GameBoard : Permainan Kewangan Yang Hebat! . Masa tu saya beli dengan harga sekitar RM250. Beli dari website lelong. Sekarang klik sini untuk artikel penuh

Pelan Simpanan Yang Mana Satu Menguntungkan ?

Selalunya ramai yang menangguhkan keputusan untuk mula menyimpan wang dalam apa saja pelan simpanan yang ditawarkan kerana TAKUT RUGI ataupun risau UNTUNG SEDIKIT. Akhirnya mereka memilih untuk biarkan saja wang tersebut disimpan dalam akaun bank. Katanya lebih selamat.

Bijak ke tindakan mereka ini?

Saya tak pasti. Tapi kalau diperhatikan dengan lebih mendalam, sebenarnya klik sini untuk artikel penuh


Open chat
1
Nak MOHON ASB Financing?